Ole Munks slægtsdatabase

Esge OlufsenAge: 25 years12451270

Name
Esge Olufsen
Given names
Esge
Surname
Olufsen
Birth about 1245

Birth of a son
#1
Gøde Esgesen
about 1266 (Age 21 years)

Birth of a son
#2
Oluf Esgesen
about 1268 (Age 23 years)

Death after 1270 (Age 25 years)

Note

Ifølge Sigvard Mahler Dams "Strangesønnerne" er en Esge Olufsen far til sønnerne: Strange, Gøde, Oluf og Anders Esgesen. Denne Esge Olufsen er næppe en historisk person, men er en konstruktion for at få forbinde sønnerne med deres formodede farfar Oluf Haraldsen. Der er temmelig sikkert, at Strange og Anders er brødre, og sikkert også Oluf, der alle er medunderskrivere på samme dokument i 1314. Det er vist ikke beviser for, at de er brødre med Gøde. Der er dog ingen tvivl om, at de fire sønner er af samme slægt som Oluf Haraldsen, det direkte slægtsskab er ikke bevist, men er dog sandsynligt.

Ifølge DAA 1888 er det en Esge Udsen, der er far til brødrene Strange og Anders Esgesen, samt en yderligere bror Agge/Ove Eggesen. Denne Esge Udsen er også en konstruktion, der ikke har historisk belæg (stammer fra adlens gamle slægtebøger).

Konklusionen må indtil videre være, at forbindelsen er usikker. Det er dog værd at hæfte sig ved, at begge veje ender hos "Skammel, der bor ifølge folkeviserne bor Nør i Thy"